Vi skaber relationer

Det betyder noget for os,

at du møder om morgenen.

Her er den enkelte mere end en del af systemet

Vi er båret af personlige relationer

Personlige relationer er afgørende i alle dele af vores liv. Når livet er vanskeligt, ved vi alle, hvad det betyder, når nogen engagerer sig helhjertet i at hjælpe os. Det er det, vi PÅ VEJ søger at overføre til en beskæftigelsesindsats, der både er håndholdt – men også sat tilpas meget i system til, at både virksomheder og unge løbende kan lære af erfaringerne.

Hvorfor virker relationer?

Vi hjælper mennesker

Det er i sidste ende mennesket, der betyder noget. Når vi kæmper for noget, er det altid sammen med nogen. Når livet er vanskeligt er det sjældent idéer og systemer, vi kæmper for – det er derimod nogen, vi har en relation til.

Relationer = ansvarliggørelse

Det er svært at føle sig til ansvar overfor et system. Til gengæld er det for de fleste unge lettere at blive ansvarlige over en virksomhedsleder, der både har taget én alvorligt, hjulpet og måske tidligere båret over med én.

Nogle gange betyder de andre faktisk mest

Hvis livet har været rigtig svært, er det nogle gange nemmere at gøre noget ekstra for andres skyld, end éns egen. I PÅ VEJ kræver vi noget, af de unge, vi samarbejder med.

Hvorfor skal jeg være med?

Der er mange gode grunde til at tage et socialt ansvar. Her kan du se nogle af dem, medlemmerne af vores netværk oftest nævner.

Det er godt at tage ansvar

Når alt kommer til alt, har vi det “bare” godt med at gøre, hvad vi kan, for at hjælpe nogen, der har brug for det. Det føles godt i maven – så enkelt synes vi, det er.

Virksomheden bliver mere rummelig

Alle erfaringer viser, at når virksomheden har lært at rumme en udsat ung, bliver den også bedre til at rumme egne medarbejdere. For der er ikke to, der er ens. Og der findes ingen medarbejder, som ikke selv har haft problemer af den ene eller den anden slags inde på livet. Rummelighed skaber trivsel – og dét kan ses på bundlinjen!

Der er mangel på arbejdskraft

Det går så godt i vores samfund, at der er mangel på arbejdskraft. Ved at få udsatte unge i regulær beskæftigelse, hjælper vi både de enkelte virksomheder og samfundsøkonomien. Det giver mening for både virksomheden og den unge.

I møder andre engagerede virksomheder

PÅ VEJ er et netværk af virksomheder, der vil tage et socialt ansvar – og som tør give sig i kast med nye udfordringer. Her mødes de mest modige virksomheder i Billund Kommune.

Alle skal være med

I PÅ VEJ har vi den holdning, at alle skal være med. Både samfund og virksomheder bliver rigere af også at rumme dem, der f.eks. ikke har haft så nem en start på livet.

PÅ VEJ
Østerbrogade 9
7200 Grindsted
2555 7960